През 2019 г. тя стана най-младият министър-председател в света, а година

...
През 2019 г. тя стана най-младият министър-председател в света, а година
Коментари Харесай

Санна Марин пред Elle: Не е проблем, че танцувам, а че съм твърде секси

През 2019 година тя стана най-младият министър-председател в света, а година по-късно се потвърди и като един от най-успешните поради метода, по който се справяше с пандемията. Тя притегли вниманието и твърдата си позиция си думи против могъщия съветски комшия след съветската експанзия против Украйна, както и с подаването на кандидатурата на Финландия за участие в НАТО. BBC я подреди измежду 100-те вдъхновяващи дами, беше определена да участва на корицата на тематичния брой на сп. Time за авторитетни водачи - Time100 Next, а немският Bild я назова " най-готиния министър председател на света ".  

Поведението й обаче не всеки път се харесваше в родината й, където локалните таблоиди я нарекоха „ купонясващата Санна “, поради визитата в нощен клуб, когато е била контактна с коронавирус, и разпространяване на видео за щуро празненство в формалната резиденция, поради което е принудена да си направи тест за опиати. Тя беше обект и на искрено сексистки нападки - да вземем за пример поради фотосесията за корицата на финландското списание Trendi, на която се появи с грациозен черен блейзър на голо и украшение, което акцентира дълбочината на деколтето й.  Бившата премиерка на Финландия промени промени визията за това какъв би трябвало да бъде един политик.   

" Сана Марин е най-близкият еквивалент на рок звезда в международната политика "

" Наистина Санна Марин е най-близкият еквивалент на рок звезда в международната политика. Тя облича кожено яке, когато се среща със световни  водачи и има 1 милион почитатели в Instagram, където разгласява фотоси, на които театралничи със звезди и купонясва с другари на музикални фестивали ", написа за нея Кейли Уебли Адрър, представяйки обстойно изявление с някогашната финландска премиерка.

В него тя споделя за детството си и по какъв начин е попаднал в политиката. Коментира другите разногласия, в центъра на които попада, до момента в който е министър-председателка, както и видеото, което провокира остри рецензии и яростни разногласия в обществените медии. Тя споделя, че е почувствала, че се " нахлува в персоналния й живот " и го претърпява като персонална офанзива.

„ Проблемът не беше моят танц - същинският проблем беше, че изглеждах прекомерно „ секси “. 

Марин счита, че в основата на абсурда с видеото (както и нападките поради фотосесията с " дълбото деколте " ) е фактът, че обществото към момента счита, че е негово право и обвързване да взема решение по какъв начин би трябвало да се държат и наподобяват дамите, както и какви дейности подхващат.  

" Това е нещо, което никой не желае да каже: Проблемът не беше моят танц. Виждали сме други политици да танцуват, пеят и пият. Истинският проблем беше, че изглеждах прекомерно секси. Това е методът, по който танцувах, методът, по който се показах. Погледнах в неверната посока. Бях прекомерно млада. Облякох се по друг метод, в сравнение с хората чаках. Движех се по метод, който някой счита за погрешен ".

Всичко, което една жена прави – без значение дали става дума за това по какъв начин отглежда детето си, по какъв начин прави работата си, по какъв начин живее персоналния си живот или какво носи - се гледа под лупа, споделя още Сана Марин, която не се извинява за това, че не се е трансформирала, ставайки министър-председател и споделя, че не е очаквала и не схванала какъв интерес за медиите ще съставлява държанието й. 

" Не желаех да се трансформирам. Исках да покажа на младото потомство, изключително на младите дами, че могат да бъдат себе си ", споделя още тя пред изданието. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР